Ο Ταύρος αντιπροσωπεύει την τάση του ανθρώπου προς τα υλικά αγαθά. Οι Ταύροι είναι άτομα κτητικά, που έχουν την ανάγκη να νιώσουν ασφάλεια μέσα από τα αποκτήματά τους. Έχουν πολύ μεγάλη υπομονή και αντοχή και δεν κάνουν εύκολα αλλαγές στη ζωή τους.

 

Είναι απόλυτοι, μισούν τα ρίσκα, ενώ η ρουτίνα και η ασφάλεια παίζουν τον πρώτο ρόλο στη ζωή τους. Έχουν υπομονή και επιμονή όσο δύσκολος και αν είναι ο στόχος τους. Αργούν, αλλά τα καταφέρνουν πάντα και δείχνουν εξαιρετική αντοχή υπό πίεση. Αγαπούν τις απολαύσεις της ζωής και προσπαθούν μέσα από αυτές να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις τους.

Η σκέψη του Ταύρου είναι αργή και όχι ιδιαίτερα εύστροφη. Η φαντασία του είναι υπό περιορισμό, ενώ οτιδήποτε μη λογικό το απορρίπτει. Όταν πάρει μια απόφαση, σπάνια αλλάζει γνώμη. Οι απόψεις του είναι σταθερές αν και δεν τις εκφράζει πάντα γιατί φοβάται την κριτική.

Οι Ταύροι αναζητούν στη ζωή τους τη γαλήνη και την ηρεμία και προκειμένου να την αποκτήσουν είναι ικανοί να ενδώσουν σε οποιαδήποτε απαίτηση, όσο παράλογη και να είναι. Η διάθεση των Ταύρων είναι απρόβλεπτη, τη μια στιγμή μελαγχολούν και γίνονται απαισιόδοξοι και την άλλη στιγμή μεταμορφώνονται στο εντελώς αντίθετο. Επειδή η φύση τους επηρεάζει όσο κανένα άλλο ζώδιο, είναι καλά όταν ακολουθούν τους φυσικούς κανόνες.

Στον επαγγελματικό τομέα, οι Ταύροι προτιμούν μια σταθερή δουλειά που τους προσφέρει ηρεμία, παρά την δόξα και το άγχος. Δεν εκνευρίζονται εύκολα, αλλά γίνονται πολύ κακοί όταν πιστέψουν ότι κάποιος προσπαθεί να τους θίξει.

Συναισθηματικά οι Ταύροι είναι κτητικοί και ζηλιάρηδες εξαιτίας της ανάγκης τους για ασφάλεια. Έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους συντρόφους τους, γιατί οι ίδιοι γίνονται ιδανικοί ερωτικοί σύντροφοι και σπάνια απατούν το ταίρι τους. Στις προσωπικές σχέσεις τους είναι πολύ ρομαντικοί και τρυφεροί και συχνά καταφεύγουν στην αγκαλιά των συντρόφων τους.

Οι Ταύροι έχουν σαν τρωτό σημείο την απόλυτη σκέψη και την άρνηση στο να δοκιμάσουν οτιδήποτε καινούργιο. Επίσης, είναι ιδιαίτερα κτητικοί, καταπιεστικοί και πεισματάρηδες.

Όσο αφορά τα χρήματα, οι Ταύροι, λόγω της ανασφάλειά τους, αποταμιεύουν μεγάλα ποσά, τα οποία όμως μπορεί να ξοδέψουν για να αποκτήσουν αγαθά που θα τους εξασφαλίζουν τις ανέσεις τους.

Γενικά οι Ταύροι αγαπούν τις ανέσεις, τον ύπνο, το καλό φαγητό, το σεξ και την πολυτέλεια, και αντιπαθούν τις αλλαγές, την αβεβαιότητα και την έλλειψη ανέσεων.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Απριλίου – 20 Μαΐου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Αφροδίτη

ΟΙΚΟΣ: Δεύτερος

ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Σταθερή

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη

ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή

ΑΡΙΘΜΟΣ: 6

ΜΕΤΑΛΛΟ: Χαλκός

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Τουρμαλίνη Ροζ/Πράσινη, Σμαράγδι, Λάπις Λαζούλι

ΧΡΩΜΑ: Πράσινο, Ροζ

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Ιεροφάντης

ΣΥΜΒΟΛΟ: Ο Ταύρος

ΒΟΤΑΝΑ: Τριαντάφυλλο, Φασκόμηλο, Αμυγδαλιά,

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ο Λαιμός και ο Αυχένας

Start typing and press Enter to search