Ο Ιχθύς αντιπροσωπεύει την υπέρμετρη ευαισθησία και το συναίσθημα. Οι Ιχθύες συμβολίζονται με δυο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα, το σύμβολο αυτό δείχνει την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα τους. Από τη μια πλευρά βρίσκεται ο πραγματικός κόσμος και από την άλλη ο κόσμος του ονείρου.

 

 

Είναι πολύ ευάλωτοι και ο κόσμος τους είναι ονειρικός. Έχουν τάσεις φυγής από την πραγματικότητα, γιατί είναι πολύ σκληρή για τον ρομαντισμό και την φαντασία τους. Έχουν μυστικιστικές τάσεις και συχνά αναζητούν την αλήθεια στη μεταφυσική και στον αποκρυφισμό.

Σαν προσωπικότητες οι Ιχθύες είναι ασταθείς, έχουν αδυναμία στο να εστιάσουν και δυσκολεύονται να πουν όχι. Μοιάζουν με σφουγγάρι που απορροφά τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις απ’ οπουδήποτε μπορεί. Είναι δεκτικοί σαν μικρά παιδιά και μπερδεύονται εύκολα ανάμεσα σε εκείνα που θέλουν και σε εκείνα που πρέπει να κάνουν.

Οι Ιχθύες δεν σκέφτονται με τη λογική, αλλά λειτουργούν με βάση τη διαίσθηση και τα συναισθήματά τους. Η διαίσθησή τους είναι ασυναγώνιστη και μερικές φορές είναι τόσο ευαίσθητοι στο να αντιλαμβάνονται διαισθητικά τι συμβαίνει γύρω τους, ώστε να φαίνεται ότι έχουν σχεδόν υπερφυσικές ικανότητες. Το μυαλό τους πετάει και είναι άπιαστο και συχνά προσπαθούν να καταλάβουν τους άλλους μπαίνοντας στη θέση τους.

Συναισθηματικά, οι Ιχθύες, είναι ευαίσθητοι και ανασφαλείς. Πιστεύουν ότι μπορούν να αγαπηθούν μόνο αν υπηρετούν πιστά το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει. Σαν εραστές είναι τρυφεροί, ευαίσθητοι, ρομαντικοί, στοργικοί και ξέρουν να ικανοποιούν το σύντροφό τους. Όταν κάνουν μια καινούργια γνωριμία προχωρούν με πολύ αργά βήματα και εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους μόνο όταν είναι σίγουροι για τον άλλον.

Πολλές φορές δεν έχουν ιδέα για το τι ακριβώς αισθάνονται, γιατί απορροφούνται σε υπερβολικό βαθμό από τα συναισθήματα και την ψυχική κατάσταση του συντρόφου τους. Γίνονται εξαιρετικοί σύζυγοι και θαυμάσιοι γονείς. Φροντίζουν ώστε να μην λείψει τίποτα από το σύντροφο και τα παιδιά τους και αφιερώνονται στην οικογένεια. Επαγγελματικά, οι Ιχθύες, αν ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους, μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα.

Τους ταιριάζουν τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, τα κοινωνικά και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αποκρυφισμό. Δεν φοβούνται τα νέα ξεκινήματα και συχνά σε απρόβλεπτο χρόνο κάνουν θεαματικά περάσματα από το ένα άκρο στο άλλο, εκπλήσσοντας τους γύρω τους.

Όσον αφορά το χρήμα, στην περίπτωση των Ιχθύων έρχεται και παρέρχεται. Δεν έχουν χρόνο να αποταμιεύσουν και πολλές φορές μπορεί να βρεθούν χρεωμένοι, όμως είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι. Αδύνατα σημεία των Ιχθύων είναι ότι ζορίζονται όταν έρθουν αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και μπορεί να γίνουν χειριστικοί. Επίσης, δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα και παίρνουν εύκολα πίσω τις υποσχέσεις τους.

Γενικά, οι Ιχθύες αγαπούν τον ρομαντισμό, την τέχνη, τον αποκρυφισμό και την θάλασσα, αντιπαθούν τις λεπτομέρειες, την πραγματικότητα και τους χρονικούς περιορισμούς.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Δίας & Ποσειδώνας

ΟΙΚΟΣ: Δωδέκατος

ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Μεταβλητή

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό

ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη

ΑΡΙΘΜΟΣ: 7

ΜΕΤΑΛΛΟ: Κασσίτερος

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Άκουα Μαρίνα, Φεγγαρόπετρα, Οπάλιο, Φθορίτης, Αποφυλίτης

ΧΡΩΜΑ: Μπλε/Πράσινο, Λιλά, Ίριδα

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Η Σελήνη

ΣΥΜΒΟΛΟ: Δυο Ψάρια

ΒΟΤΑΝΑ: Ιτιά, Ορχιδέα, Αγγελική, Νυχτολούλουδο

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Πόδια, Αστράγαλοι

Start typing and press Enter to search