tea
Η Τεϊομαντεία ανήκει στο κλάδο της μαντείας που ονομάζεται Tasseomancy ή Tasseography. Όταν κάποιος πίνει από το φλιτζάνι που πρόκειται να ερμηνευτεί, το ενεργειακό του αποτύπωμα εγκλωβίζεται σε αυτό και έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα την εξήγηση των συμβόλων που αφορούν το συγκεκριμένο άτομο και γεγονότων που το αφορούν. Στο λεξικό αναλύονται τα πιο σημαντικά σύμβολα της Τεϊομαντείας.
Άγκυρα

Μια σταθερή σχέση με γερές βάσεις, μια σχέση περνάει πλέον σε ένα νέο επίπεδο όμως αυτό μπορεί να φέρει και μεγαλύτερες ευθύνες. Με αρνητικά σύμβολα γύρω, οι ευθύνες και τα βάρη μπορεί να είναι πολλά και να επιβαρύνουν τη σχέση.

Αλεπού

Δηλώνει απιστία, ψέματα και κάποια ερωτική σχέση που δεν έχει γερές βάσεις. Ανάλογα το συνδυασμό μπορεί να δείχνει κάποιο άτομο που είναι διπρόσωπο και μπορεί να σας βλάψει.

Αλυσίδα

Αν η αλυσίδα είναι αρμονική και λεπτή είναι καλό σημάδι, δείχνει μια καλή σχέση και έναν καλό γάμο, αν η αλυσίδα δείχνει να είναι βαριά και χοντρή τότε προμηνύει προβλήματα και δεσμά που σας κρατάνε μακριά από τα όνειρα και τους στόχους σας. Όταν είναι μπερδεμένη ή σπασμένη τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας και στις αποφάσεις που έχετε να πάρετε.

Αράχνη

Δώρα και βοήθεια που θα πάρετε. Ακόμα δείχνει, καρμική σχέση που τα γύρω σύμβολα θα δείξουν αν θα σταθεροποιηθεί ή αν θα υπάρξουν προβλήματα. Προσέξτε καλά τα σύμβολα που υπάρχουν γύρω από την αράχνη, θα καταλάβετε αν η σχέση αυτή θα σας ευνοήσει ή θα σας βλάψει.

Αστέρι

Καλή τύχη, σταθερότητα και ασφάλεια. Αγνή αγάπη σε μια σχέση και καθαρές προθέσεις.

Αφτί

Απρόσμενες και ξαφνικές ειδήσεις. Τα σύμβολά που υπάρχουν γύρω του θα σας δείξουν αν θα είναι καλές ή κακές.

Βέλος
Προσοχή σε ύπουλα λόγια και ειδήσεις που μπορεί να μάθετε και να σας πληγώσουν. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σύμβολα που είναι γύρω, όπως και τη φορά που έχει το βέλος.
Γεράκι
Κάποιος εχθρός που παρατηρεί τη κάθε σας κίνηση, περιμένει τη κατάλληλη στιγμή για να δράσει και να χαλάσει τα σχέδιά σας.
Δαχτυλίδι
Υπόσχεση, αρραβώνας ή γάμος, αν υπάρχουν άτομα γύρω από αυτό το σύμβολο. Με μικρούς κύκλους ή πουλιά δείχνει επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα που θα φέρουν σταθερότητα και άνοδο, εκτός αν υπάρχουν πολύ αρνητικά σύμβολα γύρω.
Εκκλησία

Προστασία από κινδύνους, μπορεί να είναι γάμος αν είναι κοντά με τις βέρες, αν είναι κοντά με αρνητικά σύμβολα δείχνει κάποιο εμπόδιο.

Ζάρια

Η μοίρα θα φέρει μια αλλαγή. Τα γύρω σύμβολα θα δείξουν αν είναι καλή ή όχι.

Ήλιος

Ζωή, επιτυχία, χαρά. Επίσης, καλοκαίρι ή μια ζεστή χώρα.

Θάμνος

Κρυφές πληροφορίες. Είτε εσύ δεν τις δίνεις είτε δεν σου τις δίνουν άλλοι. Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Πρώτα ψάξε για να μάθεις περισσότερα γι’ αυτό που σε ενδιαφέρει.

Ιστός

Πιθανές παγίδες από γυναικείο πρόσωπο, προσοχή σε νέες προτάσεις και ειδήσεις. Α είναι κοντά σε πρόσωπο κάποιος θα τον παραπλανήσει.

Καμπάνα
Είναι πάντα ένας πολύ καλός οιωνός, δείχνει καλές και χαρούμενες ειδήσεις, κάποιο επερχόμενο γεγονός που θα φέρει καλές αλλαγές.

Καρδιά
Είναι πολύ θετικό σύμβολο δείχνει ευτυχία, χαρά, έρωτα και αγάπη. Δηλώνει και τις επιθυμίες ενός ατόμου, ανάλογα τα σύμβολα δείχνει αυτό που επιθυμεί, αναζητάει και αν θα εκπληρωθούν.

Κισσός
Μια σχέση που έχει φτάσει σε τέλμα, ανάλογα το συνδυασμό και τα σύμβολα που υπάρχουν γύρω, δείχνει πως ο ένα σύντροφος καταπιέζει τον άλλον, συνήθως ο κισσός δείχνει πως αυτός που καταπιέζει στη σχέση είναι γυναίκα.

Κουκουβάγια
Κάντε προσεκτικά βήμα, μην βιάζεστε, αν θέλετε να παραμείνει κάτι κρυφό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προμηνύει άσχημα λόγια για σας και κάτι που θα μάθετε που θα σας αναστατώσει.

Κούπα
Μια μεγάλη κούπα ή ποτήρι ψηλό δείχνει χαρά, ευτυχία και επιτυχία. Αν η κούπα είναι μικρή ή το ποτήρι κοντό ή σπασμένο, τότε κάτι που περιμένετε θα αργήσει και θα απογοητευτείτε.
Κρίνος
Αγνή αγάπη και βαθιά συναισθήματα, γάμος μαζί με το δαχτυλίδι ή τα στέφανα και αρραβώνας με τη καρδιά. Αν υπάρχει κοντά το σύμβολο της σελήνης ή μεγάλος κύκλος δείχνει εγκυμοσύνη.

Κύκλος
Οι μικροί κύκλοι είναι βοήθεια και χρήματα, οι μεγάλοι χαρούμενα γεγονότα και μεγάλη εύνοια.

Κύκνος
Δυο κύκνοι μαζί δείχνουν γερή σχέση που θα καταλήξει σε γάμο, αν υπάρχει ένας κύκνος δείχνει προβλήματα και χωρισμό.

Λαχανικά

Ευημερία. Τώρα θα δρέψεις τους καρπούς των κόπων σου.

Μαχαίρι
Καυγάς που μπορεί να καταλήξει σε χωρισμό, που όμως θα είναι σύντομος αν υπάρχει το περιστέρι ή κάποιο θετικό σύμβολο κοντά. Μπορεί να δείχνει επίσης και κάποιο τρίτο άτομο που βάζει λόγια ή που έχει μπει στη σχέση.

Μωρό
γεγονός θα σας στεναχωρήσει και θα αναγκαστείτε να αλλάξετε τα σχέδιά σας. Αν μια γυναίκα κρατάει μωρό, τότε η στεναχώρια θα είναι μεγάλη, κάποιο μεγάλο εμπόδιο ή χωρισμός.

Νυχτερίδα
Αν είναι μικρή περιστρέφεστε από αρνητικά άτομα, αν είναι μεγάλη δείχνει προβλήματα, απογοήτευση και κρυφές καταστάσεις που εσείς δεν γνωρίζετε ακόμα.
Ξάπλωμα

Αν κάποιο άτομο είναι ξαπλωμένο δείχνει κακή υγεία, αδυναμία και απογοήτευση.

Οβελίσκος

Πρέπει να βασιστείς αποκλειστικά στις δυνάμεις σου. Θα κοπιάσεις, αλλά θα πετύχεις.

Πεταλούδα
Ψεύτικα λόγια και άτομα που κολακεύουν έχοντας κάποιον δικό τους σκοπό. Σύντομη σχέση που δεν στεριώνει.
Περιστέρι
Αγνή αγάπη, μεγάλη αφοσίωση και πίστη σε μια σχέση, αν κάποιος είναι μόνος, τότε προαναγγέλλει πως θα γνωρίσει σύντομα την αδελφή ψυχή του. Επίσης είναι από τα σύμβολα που δείχνει μεγάλη τύχη και καλή έκβαση μια υπόθεσης. Καλά και γρήγορα νέα αν έχει τα φτερά του ανοικτά, κάποια καθυστέρηση αν είναι κλειστά.
Πουλί
Τα πουλιά φέρνουν νέα, ειδήσεις και καινούργιες ευκαιρίες, ανάλογα τα σύμβολα που υπάρχουν γύρω θα δείτε αν είναι θετικά ή αρνητικά. Όταν τα φτερά τους είναι ανοικτά είναι σύντομο το νέο που θα πάρετε, αν είναι κλειστά θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση.
Ρολόι

Κοντά σε πρόσωπο κάτι θέλει να τελειώσει γρήγορα, κοντά σε καρέκλα εργατικό άτομο.

Στέφανα
Συμβολίζει τον έγγαμο βίο ενός παντρεμένου προσώπου, ή κάποιον επερχόμενο γάμο αν το άτομο είναι αδέσμευτο. Με την καρδιά ή το κρίνο και γενικότερα θετικά σύμβολα για ένα παντρεμένο

Σφίγγα
Κρυφή σχέση ή κάποιος κρύβει πολλά από σας, ιδιαίτερα μαζί με την άγκυρα δηλώνει σχέση που δεν θα σταθεροποιηθεί, κάτι που θα μείνει ανεκπλήρωτο.

Σταυρός
Δυσκολίες και προβλήματα που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα. Για τις γυναίκες, ένα αντρικό πρόσωπο που σας ενδιαφέρει ερωτικά έχει συναισθήματα για κάποια άλλη γυναίκα.

Σελήνη
Μυστικά, παρασκήνια και παγίδες μαζί με τη νυχτερίδα ή τη κουκουβάγια και αρνητικά σύμβολα, αν είναι μαζί με το κρίνο και θετικά σύμβολα μπορεί να δείχνει εγκυμοσύνη και επιτυχία, ιδιαίτερα αν είναι σε γέμιση δηλαδή η ημισέληνος προς τα δεξιά. Όταν η ημισέληνος είναι σε χάση δηλαδή προς τα αριστερά, δείχνει καταστάσεις που φεύγουν, μπορεί να πρέπει να κλείσετε κάποιο κεφάλαιο στη ζωή σας ή να τερματίσετε μια σχέση.

Τριαντάφυλλο
Μεγάλος έρωτας και πάθος με τη καρδιά και το κρίνο ή θετικά σύμβολα, αν έχει μεγάλα αγκάθια και αρνητικά σύμβολα δείχνει απιστία του συντρόφου, που όμως είναι επιπόλαια και δεν τρέφει συναισθήματα για το άλλο πρόσωπο.

Τετράγωνο
Συμπαγές και σκούρο: υπάρχει εμπόδιο-άλλαξε πορεία. Κάτω: παντρεύτηκες νωρίς λάθος άτομο.
Περίγραμμα μόνο και καλοσχηματισμένο: ευτυχία στην αισθηματική ζωή σου – ο έρωτας σου βρίσκει ανταπόκριση.
Τετράγωνα στη σειρά σαν τζαμαρία: προσοχή, θα προσπαθήσουν να σε κλέψουν, υλικά ή συναισθηματικά. Σκόρπια: ευχάριστα νέα σχετικά με το άτομο που αγαπάς. Ευτυχισμένος δεσμός.
Τετράγωνα σε κύκλο: άσχημα νέα, ίσως θάνατος συγγενή.

Τριφύλλι

Καλή τύχη γενικά, κοντά με τα χρήματα φέρνει κέρδη και βοήθεια από καλά άτομα. Χείλος (σε οποιοδήποτε τμήμα του φλιτζανιού): Πάρε λαχείο – μάλλον θα κερδίσεις! Μπορεί όμως να σου κάτσει και κάτι «λαχείο».

Φάκελος

Συχνά σημαίνει πρόσκληση ή γράμμα. Κάτω: ίσως εμφανιστεί και πάλι μια παλιά σου αγάπη. Μέση: θα πάρεις περισσότερα από όσα περιμένεις. Χείλος: θα λάβεις κάτι πολύ ωραίο που ίσως αλλάξει τη ζωή σου.

Χείλη

Κάτω: έχεις βάλει τον έρωτα στο ψυγείο.
Μέση: μεγάλη επιθυμία για περιπέτειες – μπορεί και να σου τύχουν από εκεί που δεν το περιμένεις.
Χείλος: ωραίο πράγμα ο έρωτας, αλλά μην κάνεις βούκινο τα μυστικά της ερωτικής ζωής σου. Γενικότερα, μη μιλάς πολύ!

Ψαλίδι

Λόγια και τσακωμός που φέρνει στεναχώρια, ψυχρότητα, μέχρι και χωρισμό με αρνητικά σύμβολα. Προσοχή σε τρίτα άτομα που μπορούν να βλάψουν τη σχέση και την εικόνα σας προς τα έξω.

Start typing and press Enter to search