Οι Δίδυμοι αντιπροσωπεύουν την επικοινωνία. Θέλουν να τα ξέρουν όλα, είναι περίεργοι και αγαπούν τις μετακινήσεις. Το σύμβολο του ζωδίου είναι το λατινικό δύο (ΙΙ), το οποίο συμβολίζει τη διπλή φύση του ζωδίου. Οι Δίδυμοι είναι ένα κλασσικό παράδειγμα διπλής προσωπικότητας. 

 

Τη μια στιγμή είναι ομιλητικοί, έξυπνοι και γοητευτικοί, και την άλλη στιγμή γίνονται σιωπηλοί και σνομπ. Ωστόσο, είναι το πιο κοινωνικό απ’ όλα τα ζώδια. Οι Δίδυμοι έχουν έμφυτη την ικανότητα να πλάθουν τον λόγο με ευχέρεια, γι’ αυτό και όταν μιλούν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ακροατών τους. Πειραματίζονται με τα πάντα και τους συναρπάζουν τα τρικ, οι σπαζοκεφαλιές και οι φάρσες.

Οι Δίδυμοι είναι πάντα πολυάσχολοι και μπορούν να ασχολούνται με περισσότερα από δυο πράγματα ταυτόχρονα. Αλλάζουν πολύ εύκολα γνώμη και σπάνια παραδέχονται τα λάθη τους. Επειδή βαριούνται εύκολα, δύσκολα εστιάζουν ή εμβαθύνουν σε κάτι, πράγμα που σαν αποτέλεσμα έχει την έλλειψη συνοχής στη ζωή τους. Οι γνώσεις τους είναι συνήθως επιδερμικές, αλλά έχουν τέτοια ευγλωττία που είναι πολύ δύσκολο να το ανακαλύψει κανείς. Οι Δίδυμοι σκέφτονται επιπόλαια, μπορούν όμως να βλέπουν και τις δυο όψεις του νομίσματος. Δε θα διστάσουν να καταφύγουν στο ψέμα, προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές γίνονται σκανταλιάρηδες, θυμώνουν εύκολα, αλλά συγχωρούν ευκολότερα. Ζουν έντονα την κάθε στιγμή τους, λατρεύουν την διασκέδαση και τα ταξίδια και δίνουν και τη ζωή τους για να ανέβει λίγο η αδρεναλίνη τους.

Οι Δίδυμοι ως ερωτικοί σύντροφοι είναι απρόβλεπτοι και καθόλου σταθεροί. Μερικές φορές γίνονται ψυχροί, γιατί στην πραγματικότητα δεν αισθάνονται συμπόνια για τον άλλον. Μισούν τις δεσμεύσεις και προτιμούν τις σχέσεις που δεν τους περιορίζουν. Εντυπωσιάζονται από τον σύντροφό τους, αλλά τον ξεχνούν εύκολα. Κάποιες φορές αισθάνονται έντονη μοναξιά, καθώς δεν επιδιώκουν ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή τους. Σαν επακόλουθο του τρόπου ζωής τους είναι η συναισθηματική ανασφάλεια και υπερένταση που πολλές φορές μπορεί να τους οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Επαγγελματικά οι Δίδυμοι προτιμούν οποιαδήποτε δουλειά έχει να κάνει με την επικοινωνία. Όσον αφορά τα χρήματα, επινοούν τρόπους για να γίνουν γρήγορα πλούσιοι. Τους αρέσει ο τζόγος και το χρηματιστήριο και τις περισσότερες φορές η τύχη είναι με το μέρος τους.

Το τρωτό σημείο των Διδύμων είναι ότι ποτέ δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Γενικά οι Δίδυμοι αγαπούν τα βιβλία, το θέατρο, τα παιχνίδια και το internet, ενώ αντιπαθούν την ηρεμία, την ανία, την μοναξιά και οτιδήποτε παραμένει στάσιμο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Μαΐου – 20 Ιουνίου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ερμής

ΟΙΚΟΣ: Τρίτος

ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Μεταβλητή

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας

ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη

ΑΡΙΘΜΟΣ: 5

ΜΕΤΑΛΛΟ: Υδράργυρος

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Ζαφείρι, Άκουα Μαρίνα, Τυρκουάζ, Αχάτης

ΧΡΩΜΑ: Κίτρινο, Μπλε

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Οι Ερωτευμένοι

ΣΥΜΒΟΛΟ: Οι Δίδυμοι και οτιδήποτε διπλό

ΒΟΤΑΝΑ: Λεβάντα, Θυμάρι

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ώμοι, Χέρια, Πνεύμονες

Start typing and press Enter to search